NederlandsEnglish
 
 
 
 
 
  webquest | Salmonella

taken | Salmonella


© onbekend
In deze webquest moet je een hoofdvraag beantwoorden met behulp van de deelvragen. Op de pagina ‘bronnen’ kun je verwijzingen naar andere websites vinden. Op die websites vind je vaak het antwoord op één of meerdere onderzoeksvragen. Het kan ook zijn dat je zelf op onderzoek uit moet. De hoofdvraag en deelvragen vind je hieronder. De hoofdvraag Waarom moet je hygiënisch omgaan met je voedsel? De deelvragen
  • Wat is de oorzaak van de ziekte?
  • Hoe kun je besmet worden?
  • De Salmonellabacterie komt veel voor in dieren, vooral bij pluimvee en varkens. Met name voor mensen met een verzwakte weerstand of zwangere vrouwen kan een besmetting grote gevolgen hebben. Welke gevolgen kan een Salmonella besmetting hebben voor zwangere vrouwen en waarom?
  • Wat is het verschil tussen een voedselinfectie en -vergiftiging?
  • Een Salmonella infectie kan voorkomen worden door goed verhitten van het voedsel. Welke manieren zijn er nog meer om een voedselvergiftiging te voorkomen?
  • Door welke andere micro-organismen kan je nog meer een voedselvergiftiging oplopen?
  • Maak een lijst van de verschillende conserveringsmethoden. Schrijf erbij op welke manier zij de werking van micro-organismen tegengaan.
  • Ben en Janneke willen geld ophalen voor een goed doel. Ze gaan broodjes beenham verkopen in een kraampje op school. Welke drie zaken zal de Keuringsdienst van Waren zeker gaan, controleren, wanneer ze een controleur langs sturen.
  • Leg uit dat je gebraden vlees niet in plakken moet snijden op de snijplank waarop je datzelfde vlees hebt klaargemaakt.
  • Wat voor voordelen heeft het om voedsel te koken, noem twee voordelen?
Hoe lever je deze webquest in? Je levert deze webquest in als werkstuk.